Menjar de Catalunya

Hi ha molt plats típics a la Comunitat Autònoma de Catalunya, però aquí senzillament us fem una mostra dels mes tradicionals.

Pa amb tomàquet

És una típica recepta de la cuina catalana. Alguns consideren que es pot considerar el plat insígnia de la cuina catalana.Consisteix en una llesca de pa sucat amb mig tomàquet madur i amanit amb oli d'oliva i sal.

Pa amb tomaquet - stonesoup.jpg

La coca i en algunes zones occidentals, és potser el menjar català més universal, puix que, a més de ser habitual a totes les llars i pastisseries dels Països Catalans, és només una manera de preparar un menjar que té molta tradició arreu del Mediterrani. Està formada especialment per aquests ingredients: Farina, sucre, sal i ou.

L'escudella és el plat de sopa documentat més antic d'Europa que aleshores era un plat que menjaven tots els catalans cada dia. 

La paella és un guisat d'arròs i verdures preparat en un una paella sobre un foc.

La fideuada està feta a base de suc de peix complementada amb marisc al gust del consumidor i uns fideus específics més grossos que els normals, corbats.

La crema catalana són unes postres típiques i tradicionals de la cuina catalana. És el dolç català més conegut, fet a base de llet, ous i sucre, que generalment es presenta amb una capa de sucre cremat a sobre.

I si no sabeu fer una crema catalana no us perdeu els passos d'elaboració que hi ha a aquesta pàgina web!

Encuesta

Quin d'aquests plats tradicionals de Catalunya t'agrada més?

Escudella 3 10%
Coca 6 21%
Fideuà 5 17%
Paella 4 14%

Votos totales: 29